latinica  ћирилица
15/12/2017 |  16:45 ⇒ 18:57 | Аутор: РТРС

Специјалној болници "Мљечаница" уручен сертификат (ВИДЕО)

Специјалној болници "Мљечаница" уручен је сертификат Агенције за сертификацију, акредитацију и унапређење квалитета здравствене заштите РС, чиме је потврђено да ова здравствена установа задовољава прописане стандарде у процесу пружања здравствених услуга.
Бања Мљечаница - Фото: РТРС
Бања МљечаницаФото: РТРС

 Рад руководства "Мљечанице" на побољшању услова за боравак и лијечење пацијената подржала је локална управа, али и ресорно министарсво.

 У посљедњих годину дана много је уложено у реконструкцију болничког комплекса, а резултати су видљиви на сваком кораку. Услови за боравак и лијечњене у Мљечаници из дана у дан све су бољи – тврде пацијенти.

 "Све је за десетку, или за петицу. И особље, и услуга, и третмани", каже пацијент Остоја Дабић.

 Сертификација је доказ је да се домаћински приступ и пожртвован рад у претходном периоду исплатио, истичу из руководства установе.

 "Ово је потврда да ми из дана у дан јачамо и квалитет наших услуга дижемо на виши ниво, на задовољство крајњих корисника, то јесте пацијената, а и на задовољство свих нас који радимо", рекао је Драган Брдар, директор Специјалне болнице Мљечаница 

"Општина Козарска Дубица и наша управа ће давати у сваком смисли подршку наставку ових активности, и озбиљним намјерама које менаџмент има да унаприједи квалитет и повећа асортиман својих услуга", рекао је Раденко Рељић, начелник општине Козарска Дубица.

 Ова установа представља велики потенцијал за развој здравственог туризма у Српској. За улагања у ову бању заинтересовани су руски инвеститори.

" Ми ћемо се трудити са своје стране да овдје обезбиједимо могућност једних озбиљних улагања, да ова установа не изгледа само као овај хол, него да она изгледа још боља и са још дограђеним дијелом за смјештај и за терапијским просторима" навео је Драган Богданић, министар здравља и социјалне заштите Републике Српске.

Минерална вода из Мљечанице користи се за лијечење неуролошких и реуматских обољења ,стања након повреда и оперативних захвата, обољења периферних крвних судова, реуматских ,кожних и хроничних гинеколошких обољења.