latinica  ћирилица
16/12/2017 |  12:37 ⇒ 15:08 | Аутор: РТРС

Приједор- Ухапшен због пријетњи саобраћајном полицајцу

Приједорска полиција лишила је слободе Д.С. /47/ из Приједора због сумње да је починио кривично дјело угрожавање сигурности припадника полиције.
ПУ Приједор - Фото: РТРС
ПУ ПриједорФото: РТРС

Из Полицијске управе Приједор је саопштено да је током криминалистичке обраде, утврђено да је осумњичено лице 13. децембра приликом контроле саобраћаја санкционисан издавањем прекршајних налога, због почињених прекршаја из Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима БиХ и Закона о јавном реду и миру Републике Српске.

"Сутрадан, 14. децембра, лице чији су иницијали Д.С. је путем телефона позвало полицијског службеника, те му упутило озбиљне пријетње по његов живот и живот чланова његове породице, чиме је починило кривично дјело угрожавање сигурности", наведено је у саопштењу.

О свему је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Приједор, уз чију сагласност су предузете наведене мјере и радње, а након комплетирања и документовања предмета против лица Д.С. Окружном јавном тужилаштву Приједор биће достављен извјештај за почињено кривично дјело угрожавање сигурности.

Извор: СРНА