latinica  ћирилица
17/12/2017 |  13:49 ⇒ 18/12/2017 | 10:36 | Аутор: РТРС

Бањалука: Отворено "Сњешково" (ВИДЕО/ФОТО)

У Бањалуци је у Дјечијем позоришту Републике Српске, четврти пут заредом свечано отворено "Сњешково", културно забавна манифестација за дјецу.
"Сњешково" - Фото: РТРС
"Сњешково"Фото: РТРС

Манифестацију је отворила предсједница Владе Српске, Жељка Цвијановић.

Од данас па до 30. децембра сваког дана од 12 до 20 часова у оквиру ове манифестације биће уприличене бројне радионице и богат културно забавни програм.

"Задовољна сам што је Влада Српске са овом институцијом, родитељима и дјецом уприличила ову манифестацију", рекла је Цвијановићева.

Цвијановићева је истакла да је Дјечије позориште Републике Српске једна од најважнијих институција културе у Српској, за коју Влада годишње из буџета издваја милион КМ.

"За санацију позоришта уложено је 1,5 милиона КМ. И у будућности ћемо стајати на услузи овој институцији и велико ми је задовољство што је Влада један од покровитеља "Сњешкова"", додала је Цвијановићева.

Директор Дјечијег позоришта Републике Српске Предраг Бјелошевић нагласио је да је ово манифестација за дјецу из Бањалуке, али и цијеле Републике Српске.

"За 14 дана, колико ће трајати манифестација, наш град посјете родитељи и дјеца из свих крајева Српске", каже Бјелошевић.

Он је захвалио Влади Српске и Цвијановићевој на несебичној подршци Дјечијем позоришту Републике Српске.

М.Благојевић/РТРС