latinica  ћирилица
17/12/2017 |  15:47 ⇒ 21:32 | Аутор: РТРС

Бањалука- Трећи павиљон усељив у суботу (ФОТО)

Директор бањалучког Студентског центра "Никола Тесла" Зоран Бабић изјавио је данас да се већ од суботе, 23. децембра, студенти могу усељавати у објекат трећег павиљона студентских домова оштећених у невремену прије неколико дана, док се наредних 10 до 15 дана може очекивати санација кровова павиљона један и два.
бањалука- обнова кровне конструкције у Студентском центру - Фото: РТРС
бањалука- обнова кровне конструкције у Студентском центруФото: РТРС

"У трећем павиљону се тренутно завршавају радови на постављању крова, који би требао бити покривен цријепом већ у сриједу, а у петак, 22. децембра, ће бити завршни радови на чишћењу и санацији оштећених соба", рекао је Бабић на конференцији за новинаре сазваној, како је рекао, због разних спекулација и нетачних навода који су се појавили у медијима.

Према његовим рјечима, донесена је и одлука да се максимално искористе капацитети павиљона три и четири. Због тога што се повећава број корисника соба, он је предложио да се смање цијене смјештаја за сваког корисника тих павиљона, што је подржао и УО Студентског центра.

"Кризни штаб који је формиран на бањалучком Универзитету ће заједно са ресорним министарством донијети коначну одлуку како и на који начин ће бити збринути студенти који се неће моћи смјестити у Студентски центар, јер је ситуација на павиљонима један и два много проблематичнија, а успјели смо зауставити даље пропадање тих објеката", навео је Бабић.

Он је рекао да се у наредних 10 до 15 дана може очекивати санација кровова на објектима та два павиљона, додајући да према информацијама које има, ићи ће се у хитну санацију тих павиљона, гдје је крајњи рок 31. март наредне године да се заврше сви потребни радови.

Бабић је рекао да ће студентима из тих павиљона бити понуђен алтернативни смјештај, о чему ће се накнадно донијети одлука. Каже да је и Дирекција за обнову и изградњу Републике Српске упозната са ситуацијом у Студентском центру и тренутно је у фази процјене штета, а по достави процјењене штете Влада ће донијети и одлуку како и у којем процесу ће се штете и санирати.

Бабић је рекао да су реконструктивни захтјеви могли кренути након прикупљене техничке документације, и у складу са тим је тек у марту прошле године добијена противпожарна сагласност да се постепено може улазити у процес реконструктивних радова, у зависности од тога шта Дирекција за обнову и развој предложи.

Посланик СДС-а у НСРС Српске Давор Шешић тврди да су за поплаве у Студентском центру у Бањалуци одговорни управа овог центра и Цивилна заштита, који нису на вријеме реаговали, као и да постоји одлука Владе о реконструкцији Студентског центра и да директору овог центра Зорану Бабићу може бити постављено питање зашто то није урађено.

Извор: СРНА