latinica  ћирилица
17/12/2017 |  16:26 ⇒ 16:28 | Аутор: РТРС

"Стадо" најбољи филм 3. КММФФ у Грачаници (ВИДЕО)

Најбољи филм 3. Косово и Метохија међународног филмског фестивала (КММФФ) по гласовима публике је комедија "Стадо" редитеља Николе Које.
Грачаница- Филмски фестивал -
Грачаница- Филмски фестивал

Фестивал је затворио редитељ Данило Бећковић, чији су филмови "Мали Будо" и "Јесен самураја" освојили награду публике за најбољи домаћи филм на првом и другом издању фестивала.

Бећковић је изразио велико задовољство што се трећи КММФФ одржава у Грачаници и истакао да је веома важно да је фестивал организован, похваливши концепт програма који је комбинација филмова за дјецу и домаће продукције из претходне године.

"Презадовољни смо, прије свега, људима овдје и то нам је највећи утисак. Желим да се захвалим Дому културе Грачаница и ентузијазму свих који су били укључени у организацију", рекла је координаторка фестивала Сара Бркић, додајући да је посјета била боља у односу на прошлу годину.

Иван Стојковић из Дома културе Грачаница се захвалио публици на подршци. Истакао је да су Европски културни форум и Дом културе Грачаница презадовољни како је прошао фестивал.

Приход од улазница пројекције филма "На млијечном путу" Емира Кустурице, који је приказан првог фестивалског дана, организатори су прослиједили у добротворне сврхе, Центру за особе ометене у развоју.

Извор: Агенције