latinica  ћирилица
18/12/2017 |  07:58 ⇒ 08:33 | Аутор: РТРС

Пораз Краљева, али уз сјајну партију Богдана Богдановића (ВИДЕО)

Корпус звезда Торонто Репторса – Демар Дерозен, Кајл Јаури и Јанус Валанчијунас – превише јак за Сакраменто Кингсе, али је Богдан Богдановић поново сјајан у дресу тима из престонице Калифорније.
Богдан Богдановић - Фото: AP
Богдан БогдановићФото: AP

Богдан Богдановић, репрезентативац Србије и некадашњи кошаркаш Партизана, постигао је 18 поена, чиме је, уз Герета Темпла, био најефикаснији у свом тиму. Имао је, притом, и три ухваћене лопте и пет асистенција.

Међутим, то свакако није било довољно, јер неадекватан број подједнако расположених саиграча допринио је томе да Сакраменто буде поражен резултатом 108:93. Наравно, било би веома погрешно не истаћи још једну сјајну партију Демара Дероузена, који је постигао 21 поен.

У побједу је себе веома снажно уградио и Литванац Јонас Валанчијунас, који је имао 16 скокова, уз 13 поена, а ту је и Кајл Лаури, са 16 поена и седам асистенција.

Детроит Пистонси су изједначили рекорд франшизе са 17 убачених тројки, па када је већ тако и није необично што је тим из Мичигена савладао Орландо Меџик са 114:110.

Меч су, додуше, обележили Балканци из тима са Флориде. Марио Хезоња је био најефикаснији на мечу са 28 поена, док је Никола Вучевић имао 24 поена и 14 скокова.

Реџи Балок је са 20 поена био најефикаснији у тиму Детроита. Бобан Марјановић није излазио на терен.

Индијана Пејсерси су били бољи од Бруклин Нетса резултатом 109:97. Виктор Оладипо је поново био најбољи актер сусрета који игра, па је тако меч завршио са 26 поена.

Кливленд Кавалирси били су бољи од Вашингтон Визардса (106:99), уз трећи узастопни "трипл дабл" учинак Леброна Џејмса – 20 поена, 12 скокова и 15 асистенција.

Кевин Лав је био најефикаснији у тиму из Охаја са 25 поена, али је Бредли Бил, кошаркаш Вашингтона, са 27 поена био најефикаснији на мечу. Џон Вол је стао на 15 поена и десет скокова.

Извор: РТС