latinica  ћирилица
18/12/2017 |  08:23 | Аутор: РТРС

Поново потврђено: Ово је најважније правило за витку линију

Без обзира на то да ли желите да смршате или само одржите што виткију линију, вјерујемо да ће вас занимати да је још једно истраживање потврдило предности познатог правила 80/20.

Уколико вам није познато о чему је ријеч, у питању је правило према којем 80 посто времена једете здраво, док у 20 одсто случајева дозвољавате себи да једете и нездраве намирнице, тек толико да останете на правом путу.

Из тог разлога стручњаци ово правило нипошто не сматрају дијетом, већ животном промјеном која доводи до мршављења и витке линије. Оно није ригорозно као дијета, а људе учи умјерености и одржавању равнотеже, а баш зато што не брани многе ствари, људи га често придржавају у много већој мјери.

Тако правило 80/20 дозвољава да с пријатељима на вечери попијете алкохолно пиће, или поједете парче торте на празничној журци без гриже савјести.

"Ако већ не можете да се храните 100 одсто времена здраво, онда макар можете 80", открива тренер славних личности Јуми Ли за ПопСугар, међу чијим клијентима се налази и глумица Џесика Алба. Она за још успјешније придржавање овог плана савјетује више малих и здравих оброка током дана.

Извор: Б92, Индекс