latinica  ћирилица
18/12/2017 |  09:13 ⇒ 09:25 | Аутор: РТРС

Потрага за актерима пљачке Уникредит банке: Украли више од 10.000 КМ

Између 10.000 и 15.000 КМ украдено је у пљачки Уникредит банке у Бањалуци, у коју су у петак поподне упала двојица пиштољима наоружаних разбојника.
Полицијска управа Бањалука - Фото: РТРС
Полицијска управа БањалукаФото: РТРС

Полиција трага за лоповима који су пред банку, у Улици цара Лазара, у бањалучком насељу Обилићево, дошли на скутеру, те маскирани мотоциклистичким кацигама утрчали у објекат, а затим покупили новац.

"По уласку у банку, оружје су уперили у радника обезбјеђења и тиме га спријечили да реагује. Затим су пришли шалтеру, а када су добили новац, муњевитом брзином су побјегли", појашњава извор "Независних".

Радници запослени у околним локалима раније су нам потврдили да се све одиграло брзо, те да ништа нису успјели видјети.

"Ево, видите и сами да ми је банка као на длану, али ништа видјела нисам, па ни моменат када су лопови побјегли. За све сам сазнала када је једна жена дошла и рекла ми: 'Ено, опљачкаше банку'", наводи радница, чије је радно мјесто удаљено неколико десетина метара од Уникредит банке.

Према њеним ријечима, убрзо је угледала више полицијских патрола како долазе до банке.

"Оградили су полицијским тракама простор испред банке, да нико не може да их омета у увиђају. Стварно је било доста полицајаца, и очигледно је да су дали све од себе како би расвијетили ову пљачку", наглашава ова радница.

Грађани Бањалуке у петак су, с великим интересовањем, посматрали како полиција обавља увиђај.

"Ово ми је први пут да свједочим оваквим сценама. Нисам се уплашила. Реално, не могу се ни сјетити када је посљедњи пут опљачкана банка у нашем граду. Прије је тога било више", испричала нам је једна Бањалучанка, док је чекала аутобус на оближњем аутобуском стајалишту.

Из полиције су казали да чине све како би овај случај био што прије расвијетљен.

"Око 15.40 непозната маскирана лица, уз пријетњу употребе ватреног оружја према радницима, извршили су кривично дјело у банци у Улици цара Лазара у Бањалуци одакле су отуђили одређену количину новца и удаљили се у непознатом правцу. Обавијештен је дежурни окружни јавни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука. Рад на расвјетљавању кривичног дјела је у току", саопштила је у петак Марија Маркановић, портпарол Полицијске управе Бањалука.

Извор: Независне новине