latinica  ћирилица
18/12/2017 |  14:02 ⇒ 14:06 | Аутор: РТРС

Процурили снимци "необичних сусрета" са НЛО (ВИДЕО)

Пентагон је водио тајни програм за истраживање неидентификованих летећих објеката /НЛО/ вриједан више милиона долара, а сада су објављени и детаљи посебних случајева и сусрета са нечим што се може назвати "напредном технологијом".
Пентагон (Фото: Sputnik/David B.Gleason) -
Пентагон (Фото: Sputnik/David B.Gleason)

Програмом су скупљени бројни документи о летјелицама које се крећу "невјероватно брзо, без видљивог погона".

Снимци су махом из војних авиона, а свједочанства су прикупљана од пилота, па су прилично вјеродостојна.

На једном од снимака који су процурили у јавност виде се двојица пилота ациона "Ф/А-18 суперхорнет" који су 2004. године полетјели са носача авиона због необичног објекта, величине путничког авиона.

"Ма има их цијела ескадрила! Мој Боже! Сви иду уз вјетар... Погледај, окреће се...", дио је разговора пилота.

Мали број званичника био је упознат о програму који је почео 2007, а угашен 2012. године, мада постоји сумња да се истраге и даље воде.

Напредни програм за идентификацију напредне свемирске пријетње коштао је више од 20 милиона долара и био је замисао пензионисаног сенатора из Демократске странке Харија Рејда.

Америчка војска никада до сада није службено признала да је програм постојао, али се "Њујорк тајмс" докопао снимака који су обрађивани и разговарао са учесницима програма.

Луис Елизондо из војне обавјештајне службе, који је водио програм, каже да је прекинуто финансирање. Све до октобра ове године, он је из своје канцеларије у Пентагону радио на анализи необичних сусрета.

Онда је дао отказ и проговорио о свему, протестујући против претјеране конспиративности и укидања програма.

Извор: Срна