latinica  ћирилица
18/12/2017 |  15:38 ⇒ 19:13 | Аутор: РТРС

Требињски ватрогасци на прољеће у новом Дому (ВИДЕО)

У току је изградња новог Ватрогасног Дома у Требињу који би требао да буде завршен до почетка марта.
Ватрогасни дом у Требињу - Фото: РТРС
Ватрогасни дом у ТребињуФото: РТРС

Изградњу финансира Град Требиње, сукцесивно током три године, буџетским новцем.

Вриједност радова је милион и 140 хиљада марака.

Надлежни у градској управи истичу да је изградња новог Ватрогасног дома веома битан и стратешки важан пројекат за Требиње.

 - У приземљу су велике гараже за 16 возила. Ту су котловница, пријемна соба, просторије за слагање опреме, на спрату су собе за одмор, собе за тренинге, информациони центар, просторије за вјежбање, појашњава Марко Рикало, начелник Одјељења за урбанизам.

Специфично ће бити изграђен и кров. Раван и погодан за одређену врсту вјежби за ватрогасце.

У склопу читавог објекта планиран је и торањ који ће такође служити за вјежбе и симулације различитих ситуација у којима би могли бити или се налазе ватрогасци током рада.

Нови и модеран ватрогасни дом пружиће знатно боље услове рада за 33 запослена у Територијалној ватрогасној јединици Требиње.

- Просторије у којима се налазимо су неусловне, оскудне и недовољне за потребе ове јединице. Надамо да ће нови дом бити врло брзо у употреби. Радујемо се томе јер ћемо добити услове да размјестимо људе и технкику, истиче Трипо Ћук, командир Територијалне Ватрогасне јединице Требиње.

Рок за изградњу новог Ватрогасног дома у Засад Пољу у Требињу је деведесет дана.

У Градској управи кажу да би, ако временски услови дозволе, и све буде ишло планираном динамиком, требињски ватрогасци требали да уселе у нови простор почетком марта 2018. године.