latinica  ћирилица
23/12/2017 |  14:05 ⇒ 14:11 | Аутор: РТРС

Милићи: За 24 часа рођено пет беба

Директор Специјалистичког медицинског центра Компаније "Боксит" у Милићима Далибор Бачић изјавио је да је у протеклих мјесец и по дана, колико ради породилиште у Милићима, у тој установи рођено 18 беба, а да је у протекла 24 часа рођено чак пет беба.
Милићи породилиште - Фото: СРНА
Милићи породилиштеФото: СРНА

"Искрено се надам да ће се тај тренд наставити. Радује нас да то нису само породиље из Милића, него и из регије. Имали смо породиље из Зворника, Власенице, Братунца и Сокоца", рекао је Бачић новинарима.

Према његовирм ријечима, добри резултати рада породилишта у Милићима су резултат подршке коју Компанија пружа породиљама, обезбјеђујући за сваку новорођену бебу по 1.000 КМ награде.

Главна сестра Данка Мајсторовић новинарима је изјавила да су у посљедња 24 часа рођене три дјевојчице и два дјечака, те да су порођаји протекли уредно.

"То је за ову младу здравствену установу својеврстан рекорд и велики успјех", рекла је она и додала да су међу ових пет беба и двојке.

Милићанка Милена Шаргић јуче је добила близнакиње, тежине 2.900 и 2.510 грама.

"Захвална сам на пажњи запосленима у овој установи и одговорнима у Компанији 'Боксит', који су формирали ово породилиште. Овдје се осјећам као у најлуксузнијем хотелу", рекла је новинарима Милена Шаргић.

Извор: СРНА