latinica  ћирилица
29/12/2017 |  07:59 ⇒ 12:33 | Аутор: РТРС

Званичници Српске у посјети Клиници за плућне болести

Предсједник Републике Српске Милорад Додик, премијерка Жељка Цвијановић и министар здравља и социјалне заштите Драган Богданић посјетиће данас нове просторије Клинике за плућне болести Универзитетског клиничког центра Српске у Бањалуци.
Универзитетски клинички центар /УКЦ/ Републике Српске - Фото: Screenshot
Универзитетски клинички центар /УКЦ/ Републике СрпскеФото: Screenshot

Обилазак Клинике за плућне болести, која је недавно пресељена у реконструисане просторије на Паприковцу, планиран је у 12.00 часова.

Ова клиника је са радом у реконструисаној етажи Централног медицинског блока УКЦ-а на Паприковцу почела 23. децембра, и то је прва клиника УКЦ-а која је са локације у центру града пресељена на Паприковац.

Пријемна амбуланта Клинике налази се у приземљу Поликлинике, односно јужном крилу, гдје ће и даље бити одржавани онколошко-пулмолошки конзилијуми два пута седмично, а хоспитални дио смјештен је на четвртом спрату Централног медицинског блока, односно крилима А и Б.

Пацијентима Клинике за плућне болести, која има више од 1.500 метара квадратних реконструисаног простора, на располагању су савремено опремљене просторије укупног капацитета 60 кревета.

Извор: СРНА