latinica  ћирилица
29/12/2017 |  10:47 ⇒ 19:06 | Аутор: РТРС

О захтјеву Бошњака 11. јануара

Сједница Вијећа народа Републике Српске биће одржана 11. јануара поводом одлуке Клуба Бошњака о покретању процедуре за заштиту виталног националног интереса у вези са Законом о Правобранилаштву Републике Српске, договорено је данас на сједници Колегијума Вијећа народа.
Вијеће народа - Фото: РТРС
Вијеће народаФото: РТРС

Потпредсједавајући Вијећа из реда бошњачког народа Кемо Чамџија рекао је да је Клуб покренуо процедуру зато што ниједним чланом није дефинисано колико Бошњака треба да буде у структури запослених у Правобранилаштву.

Он је изразио увјерење да ће сви имати разумијевања за захтјеве Клуба Бошњака.

У овом сазиву Вијећа, Клуб Бошњака је 24 пута покретао иницијативу за заштиту виталног националног интереса.

Шеф Клуба Срба у Вијећу народа Перо Петровић истакао је да рекордан број иницијатива које је покренуо Клуб Бошњака јасно говори о њиховој потреби да успоре доношење нових закона у Републици Српској.

"Волио бих да малобројни Срби у Федерацији БиХ имају минимум права које Бошњаци захтијевају и остварују у Републици Српској", рекао је Петровић након сједнице Колегијума Вијећа народа Српске.

Клуб Бошњака је 22. децембра покренуо процедуру заштите виталног националног интереса на Закон о правобранилаштву Републике Српске.

Извор: СРНА