latinica  ћирилица
29/12/2017 |  13:59 ⇒ 14:02 | Аутор: РТРС

Од јануара ниже цијене радиотерапије

Цијена радиотерапије за осигурана лица Фонда здравственог осигурања епублике Српске од јануара ће бити нижа за девет одсто.
 - Фото: РТРС
Фото: РТРС

Ово је прецизирано Анексом уговора о обезбјеђивању специјализоване услуге телетерапије и брахитерапије онколошким болесницима који су данас потписали представници Владе Републике Српске, ФЗО, Универзитетског клиничког центра Републике Српске и приватних партнера - Међународног медицинског центра и "Афидеа центара за лијечење рака" из Холандије, саопштено је из ФЗО.

Фонд у потпуности финансира услуге радиотерапије за осигурана лица, а ове услуге су нашим осигураницима у Центру за радиотерапију доступне без чекања.

Из ФЗО напомињу да од оснивања овог центра ниједан дан није било застоја у пружању услуга радиотерапије или пропуштеног третмана за пацијенте због квара опреме или слично.

"Са нижим цијенама радиотерапије настављен је континуитет снижавања цијена услуга с намјером да се контролом и управљањем трошкова обезбједи простор за даље унапређење квалитета здравствене заштите. И са нижим цијенама радиотерапије наши осигураници ће добијати врхунску радиотерапију каква се пружа у савременим европским центрима", поручили су из ФЗО.

Они подсјећају да су раније, док није постојао овај центар, пацијенти на зрачење морали ићи ван Републике Српске и на ове услуге су чекали више од шест мјесеци.

"Напомињемо да већ неколико година Центар за радиотерапију бесплатно пружа услугу озрачивања крви и крвних деривата за потребе дјечије хематологије УКЦ чиме је знатно побољшан квалитет пружених услуга за дјецу обољелу од најтежих обољења. Ову услугу ће Центар пружати и даље бесплатно", наводи се у саопштењу.

ФЗО и болница из Холандије успјешно су завршили поступак обезбјеђивања банкарске гаранције предвиђене уговором.

Извор: СРНА