latinica  ћирилица
29/12/2017 |  14:08 ⇒ 14:16 | Аутор: РТРС

РиТЕ Угљевик: Запослено још петоро дјеце погинулих бораца

Управа Рудника и термоелектране Угљевик запослила је у овој години у предузећу још петоро дјеце из породица погинулих бораца, објављено је у информативном листу компаније.
РиТЕ Угљевик - Фото: РТРС
РиТЕ УгљевикФото: РТРС

"Осим задовољења критеријума који се односе на потребе предузећа за одређеним занимањима, увијек се даје предност онима чији су очеви дали животе за Републику Српску", истакао је директор РиТЕ Угљевик Ђорђе Поповић.

Он је захвалио Општинској борачкој организацији која је упознала јавност са чињеницом да је РиТЕ Угљевик једна од ријетких фирми у којој ради највећи број демобилисаних бораца и која води ра чуна о становништву које је у рату остало без хранитеља.

Поповић је додао да РиТЕ Угљевик има протокол о сарадњи са Борачком организацијом и Зводом за запошљавање ове општине као оквир за рјешавање питања запошљавања борачких категорија.

Предсједник Општинске борачке организације Јован Маринковић указао је на изузетно добру сарадњу са руководством РиТЕ Угљевик, посебно када је ријеч о запошљавању дјеце погинулих бораца и запошљавању демобилисаних бораца.

"Цијенимо и што су омогућили да ради фирма "БОРС-препород", чији је оснивач Борачка организација Угљевик", рекао је Маринковић.

Он је навео да је у РиТЕ Угљевик добио обећање о запошљавању још троје дјеце из категорије породица погинулих бораца и истакао да је, захваљујући овом предузећу, Угљевик општина са најмање незапослених демобилисаних бораца.

Извор: СРНА