latinica  ћирилица
29/12/2017 |  20:57 ⇒ 30/12/2017 | 07:53 | Аутор: РТРС

Савјет министара није обезбиједио сагласност о Стратешком плану руралног развоја

Савјет министара данас није успио да обезбиједи сагласност о "Стратешком плану руралног развоја БиХ - Оквирни документ", сазнаје Срна.
Савјет министара БиХ - сједница - Фото: РТРС
Савјет министара БиХ - сједницаФото: РТРС

Министри из реда хрватског народа нису дали сагласност на овај документ, сазнаје Срна у Савјету министара.

Министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Мирко Шаровић тврди да је сагласност Владе Српске на овај документ дошла касно, јер су, како каже, остали нивои у БиХ много раније дали сагласност.

Влада Српске данас је дала сагласност на ревидирани текст "Стратешког плана руралног развоја БиХ - Оквирни документ", чију је израду и усвајању Европска комисија дефинисала као предуслов за уврштавање сектора пољопривреде и руралног развоја у процес програмирања Инструмента претприступне помоћи /ИПА 2/ ЕУ за БиХ.

Сагласност Владе Српске је услиједила након што су у ревидирани документ уврштене сугестије и захтјеви надлежних институција Српске, те након што је назив документа преименован у оквирни документ, чиме се квалитетније одражава уставна надлежност свих нивоа власти у БиХ у области пољопривреде и руралног развоја.

До сагласности Владе дошло је након дописа шефа Делегације ЕУ у БиХ у којем су садржане гаранције да ће се у наступајућем периоду дјеловати на отклањању свих недостатака и проблема у процесу програмирања средстава помоћи ЕУ у БиХ, на које су институције Српске перманентно указивале.

Извор: Срна