latinica  ћирилица
30/12/2017 |  08:35 ⇒ 11:07 | Аутор: РТРС

Опрезно због поледице!

На путевима у Републици Српској и Федерацији БиХ јутрос има поледице, посебно на путу Ливно-Шујица гдје се саобраћај одвија успорено, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Обавезна зимска опрема - Фото: РТРС
Обавезна зимска опремаФото: РТРС

Видљивост је због магле смањена на путним правцима Добој-Тузла-Бијељина и Олово-Тузла.

На дионицама у усјецима и поред камених косина повећана је опасност од одрона камења и земље на коловоз.

На подручју ФБиХ због наступајућих новогодишњих празника од данас од 12.00 часова до поноћи 2. јануара забрањен је превоз експлозивних материја.

Због изградње кружне раскрснице у Прњавору измјењен је режим одвијања саобраћаја на магистралном путу Клашнице један-Прњавор-Горња Вијака. Предвиђено је да радови трају до 14. априла наредне година.

Режим саобраћаја измијењен је на магистралном путу Клашнице један-Прњавор због изградње ауто-пута Бањалука-Добој.

И даље је на снази обустава саобраћаја кроз Бијељину, односно улице 27. Марта и Српске војске, па се путничка возила преусмјеравају на градске улице, теретна на обилазницу.

Због активираних клизишта успорен је саобраћај на дионици магистралног пута Бањалука-Јајце на локалитету Српских Топлица, те на регионалним путевима Карановац-Кнежево у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Братунац-Дрињача.

У току је изградња новог моста преко ријеке Зовидолке, на регионалном путу Невесиње-Берковићи у мјесту Зови До, па се саобраћај одвија преко привремено изграђеног моста у непосредној близини.

На регионалном путу Површнице-Лопаре саобраћај теретних возила и даље је преусмјерен на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

У дистрикту Брчко у току су радови на дионицама магистралних путева Лончари-Брчко један и Брчко два-Доња Буковица због чега је саобраћај преусмјерен на обилазни пут са десне стране из првца Брчког.

У центру Бањалуке од јуче је због дочека Нове године на снази обустава саобраћаја на дијелу Улице Краља Петра Првог Карађорђевића од раскрснице са Улицом Марије Бурсаћ до раскрснице исте улице са Улицом Милана Тепића. Обустава саобраћаја трајаће до 2. јануара до 11.00 часова.

На подручју Федерација због урушавања потпорног зида на дионици магистралног пута Ресановци-Дрвар саобраћа се једном траком наизмјенично.

На граничним прелазима јутрос нису евидентирана дужа задржавања, али се током дана очекује појачан интензитет саобраћаја.

Извор: СРНА