latinica  ћирилица
30/12/2017 |  08:36 | Аутор: РТРС

Суво, сунчано и мало топлије

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити суво, сунчано и мало топлије вријеме, уз постепено наоблачење и дневну температуру ваздуха до девет степени Целзијусових .
Сунчано - Фото: РТРС
СунчаноФото: РТРС

Јутро хладно уз мраз и претежно ведро, а око ријека и по котлинама понегдје пролазна магла. Током дана биће претежно сунчано и мало топлије, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

На западу и сјеверу постепено наоблачење, а увече и на истоку. У ноћи претежно облачно и суво.

Дневна температура ваздуха биће од два до девет, у вишим предјелима од минус један. Вјетар ће бити слаб јужног смјера, а у Херцеговини сјеверног смјера, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура у 7.00 часова: Бјелашница минс 11 степени Целзијусових, Гацко и Ливно минус осам, Рибник, Хан Пијесак, Мркоњић Град, Шипово и Бугојно минус шест, Калиновик и Тузла минус пет, Крупа на Уни, Србац, Бањалука, Соколац, Источно Сарајево и Сарајево минус четири, Мраковица, Билећа, Приједор, Сребреница, Бијељина минус три, Нови Град, Зворник, Добој минус два, Фоча, Вишеград, Рудо нула, а Требиње и Мостар један степен Целзијусов.

Снијега јутрос има на Мраковици 11 центиметара, на Сокоцу 10, у Гацку седам, Рибнику шест и Мркоњић Граду и Хан Пијеску пет центиметара.

Извор: СРНА