latinica  ћирилица
30/12/2017 |  08:56 | Аутор: РТРС

Ђоковић пропушта и Доху!

Српски тенисер Новак Ђоковић принуђен је да одустане од турнира у Дохи, који званично почиње првог јануара, с обзиром на то да и даље осјећа болове у лакту.
Новак Ђоковић - Фото: РТРС
Новак ЂоковићФото: РТРС

Ђоковић је у петак објавио да се повлачи са Мубадала егзибиционог турнира у Абу Дабију и било је очекивано да га неће бити на првом званичном такмичењу у сезони.

- Ситуација са лактом, нажалост, није се промијенила у односу на јуче. И даље осјећам бол. Зато сам принуђен да одустанем од такмичења на АТП турниру у Дохи, који је прошле године проглашен за најбољи турнир из серије 250 - рекао је Ђоковић.

Он је прошле године освојио трофеј тријумфом над Ендијем Марејем, па ће изгубити 250 бодова.

- Жао ми је што нећу бити у прилици да играм пред својим навијачима у Катару, одакле имам лијепе успомене. Памтим многе мечеве, попут финала прошле године против Ендија Марија. Атмосфера на стадиону је одлична, а организација је на највишем нивоу. Све ће ми то недостајати. Међутим, послије детаљних консултација са љекарима, одлучили смо да је најбоље да наставим са терапијама и третманима лакта. Тек када будем 100 одсто спреман да играм у пуном интензитету, моћи ћу да кренем са турнирима. Надам се да ће то ускоро да се догоди. Желио бих и да захвалим свима на стрпљењу и разумијевању - додао је Новак.

Сљедећи турнир на којем би требало да наступи јесте Аустралијан опен који је на програму од 15. до 28. јануара.

Извор: Б92