latinica  ћирилица
30/12/2017 |  09:28 ⇒ 11:07 | Аутор: РТРС

Сребреница без организованог дочека на Тргу

Организованог дочека Нове године на градском тргу у Сребреници сутра неће бити за разлику од претходних пет година, али ће прославе бити у угоститељским објектима.
Сребреница - Фото: СРНА
СребреницаФото: СРНА

Први пут након двије деценије новогодишњи дочек биће организован у бившој градској пивници која може да прими око 300 гостију, али већ 15 година не ради.

Најављено је да ће у бившој пивници бити музика уживо и да ће наступити новосадски бенд Перо Деформеро.

Овај објекат ће, према најави општинског руководства, ускоро промијенити намјену у објекат за едукацију и вјежбање младих музичара.

Резервације мјеста у кафићима су 10 КМ по особи, а у ресторанима 25 КМ.

Становници се скромно припремају за новогодишњи дочек у својим домовима и нема гужви у трговачким радњама, а пијаца овдје не ради годинама.

Као и сваке године, највећи број становника ове општине новогодишњу ноћ провешће у породичном амбијенту и са пријатељима у кућама.

Већи број младих и овај пут најлуђу ноћ ће провести у бројним кафићима у сусједном Братунцу.

Радници локалног Комуналног предузећа Полет ове године су знатно богатије декорисали централну градску улицу, а за разлику од претходних година још неколико споредних уличица.

Угоститељски објекти, два ресторана и три кафића у којима се организује новогодишњи дочек свечано су декорисани, а свега неколико власника трговачких и других радњи потрудило се да декоришу излоге.

Нешто свечанији изглед овој сиромашној и суморној варошици даје неколико украшених кућа и балкона. На више балкона истакнуте су заставе Републике Српске у сусрет обиљежавању православног Божића и 9. јануара Дана Републике Српске.

Извор: СРНА