latinica  ћирилица
30/12/2017 |  09:32 | Аутор: РТРС

Кустурић: Професионализам и безбједност посаде и пацијента на првом мјесту

Директор Хеликоптерског сервиса Републике Српске Бобан Кустурић изјавио је да су професионализам и безбједност посаде и пацијента једини могући стандард којег се придржавају сви припадници овог сервиса.
Бобан Кустурић (Фото:helikopterskiservisrs.com) -
Бобан Кустурић (Фото:helikopterskiservisrs.com)

- Нема већег благослова од сазнања да сте помогли у спасавању нечијег живота. Најтеже је савладати емоције и остати професионалац приликом евакуације животно угрожене дјеце - рекао је Кустурић за Глас Српске.

Кустурић, који је један од најбољих пилота Хеликоптерског сервиса Републике Српске истиче да у овом послу професионализам мора да буде на високом нивоу како би поступили онако како је најбоље за посаду и пацијента.

Он је навео да у Хеликоптерском сервису има 15 запослених, од чега пет пилота.

- Од оснивања 2008. године до данас функционишемо као породица, јер ни ми у "облацима" не бисмо могли успјешно обављати посао без наших колега у канцеларијама - истакао је Кустурић.

Кустурић каже да је Хеликоптерски сервис доступан 24 часа дневно, те да су осим превоза предсједника, премијера и министара Српске, захтјева од МУП-а Републике Српске, те припадника Цивилне заштите, имали и неколико стотина медицинских евакуација.

Он је рекао да Хеликоптерски сервис има два оперативна хеликоптера од којих најмлађи има око 30 година.

- Ускоро добијамо нови хеликоптер "аугуста 119", који осим пилота има још седам путничких мјеста. Радићемо медицинске евакуације са два пилота, а уз доктора ће ићи и техничар. Новом опремом коју добијамо имаћемо могућност да гасимо пожаре - нагласио је Кустурић.

Извор: СРНА