latinica  ћирилица
30/12/2017 |  11:30 ⇒ 31/12/2017 | 08:37 | Аутор: РТРС

Припреме за дочек Нове године (ВИДЕО)

У Бањалуци је све спремно за прославу Нове године.
Бањалука - Нова година - Фото: РТРС
Бањалука - Нова годинаФото: РТРС

Три велика концерта у центру града, са регионалним музичким звијездама, очекује не само Бањалучане, него и све оне који посјете град у овом периоду.

Концерти почињу вечерас у 21 час, када ће наступити Ивана Петерс, а од 22.30 часова Сергеј Ћетковић.

У новогодишњој ноћи, 31. децембра, програм почиње у 20 часова концертом Лукијана Ивановића, затим од 21.20 часова пјева Никола Роквић, а од 23 часа па све до један час иза поноћи наступа Лексингтон бенд.

Први дан нове 2018. године, 1. јануара од 21 час пјева Џенан Лончаревић и од 22.10 часова Тони Цетински.

Уз тродневне концерте у центру града, затим Зимзоград, Град је на још двије локације- на платоу испред Музеја савремене умјетности Републике Српске и Народног позоришта- приредио пригодан програм у оквиру манифестације Зимска чаролија, саопштено је раније из Градске управе.

У току новогодишње ноћи, биће организован бесплатан јавни превоз путника на одређеном броју линија јавног градског превоза.

Као и претходних година, биће организован дочек Дјечије нове године на Тргу Крајине са почетком у 11 часова, а за добру атмосферу побринуће се Врапчићи и Мама Вокс састав. У подне ће бити симболично одбројавање, уз новогодишњу честитку градоначелника Игора Радојичића.

Градоначелник је данас упутио новогодишњу честитку грађанима Бањалуке, уз обећање да ће градске власти учинити све што је у њиховој моћи да и у наредној години од овог града направе лијепо и угодно мјесто за живот.

И у Приједору је, као и претходних година, организован дочек Нове године. Приједорчане ће на Малом градском тргу забављати Фантастик бенд. За најмлађе Приједорчане у јутарњим часовима 31. децембра у спортској дворани "Младост", организован је свечани дјечији програм и 700 пакетића за све малишане.

Све је спремно и на Козари гдје су сви смјештајни капацитети увелико попуњени.

Град Требиње приредиће дочек на отвореном, а Требињце и њихове госте на Тргу слободе забављаће београдски Блах Блах бенд и домаћи рок састав Кругови у житу, раније је најављено.

Олимпијски центар "Јахорина" у сарадњи са компанијом "М:тел" у новогодишњој ноћи организује концерт Жељка Јоксимовића на платоу испред хотела "Бистрица", гдје ће улаз бити бесплатан.

Грађане дистрикта Брчко у Нову 2018. увешће популарни пјевач Жељко Самарџић.

У Добоју није организован јавни дочек, па ће већина Добојлија Нову годину дочекати у својим домовима или у угоститељским објектима.

Дочека Међународне нове године на отвореном неће бити у Бијељини, Угљевику и Лопарама. У Бијељини ће бити организован дочек Православне нове године.

У Зворнику је све спремно за дочек новогодишње ноћи, иако ће организована прослава на градском тргу изостати. Мјесто прославе најлуђе ноћи диктираће кућни буџет, планови и угоститељска понуда.

У Сребреници сутра, за разлику од претходних пет година, неће бити организованог дочека Нове године на градском тргу, али ће прославе бити у угоститељским објектима.