latinica  ћирилица
30/12/2017 |  12:24 | Аутор: РТРС

Буџет Сребренице увећан за два милиона КМ помоћи Србије

Скупштина општине Сребреница донијела је одлуку о измјени одлуке о буџету општине за 2018. годину који је увећан за милион евра, које је на рачун ове општине као помоћ уплатила Србија, те сада износи 11,6 милиона КМ умјесто 9,6 милиона КМ.
СО Сребреница - Фото: СРНА
СО СребреницаФото: СРНА

Начелник Одјељења за финансије Давор Максимовић рекао је да је за доношење овакве одлуке добијена сагласност Министарства за финансије Републике Српске.

Начелник општине Младен Грујичић је рекао да су средства добијена од Србије намијењена за куповину објеката и простора бившег транспортног предузећа Сребреница-превоз у индустријској зони Поточари, чији је власник словеначка компанија Нови дом. Ови објекти су послије приватизације испражњени, те се не користе.

Грујичић је образложио да је постигнут договор да се објекти и простор купе за 850.000 евра, а да преосталих 150.000 евра буде уложено у адаптацију да би се припремили за инсталирање опреме и организовање неке производње.

Он је навео да ће та куповина бити обављена одмах послије празника, те ће се расписати тендер за издавање тих објеката и простора за који је заинтересована холандска компанија Такос која има фабрику у Србији, а у Поточарима би производила столице за западно тржише.

Одборници су усвојили и одлуку о извршењу одлуке о измијењеном износу буџета општине за 2018. годину, чиме је омогућено да новац добијен од Србије одмах буде оперативан.

Извор: СРНА