latinica  ћирилица
30/12/2017 |  13:29 | Аутор: РТРС

На Јахорини рекордан број скијаша

На Јахорини је данас до поднева регистровано 2.150 скијаша, што представља рекорд овогодишње сезоне, рекла је портпаролка Олимпијског центра "Јахорина" Сања Черемиџић.
Јахорина - скијање - Фото: РТРС
Јахорина - скијањеФото: РТРС

Черемиџићева је напоменула да је од 3. децембра, када је почела сезона скијања, до данас на Јахорини било више од 15.000 скијаша, што је веома добар резултат.

Према њеним ријечима, на скијалиштима је тренутна висина сњежног прекривача 40 центиметара, док висина утабаног снијега износи 30 центиметара.

Ски карте гости могу купити на девет продајних мјеста на Јахорини, од којих су шест на Пољицама, два на Огорјелици и једно у хотелу "Бистрица".

Черемиџићева напоменула да ће током новогодишњих празника скијалиште на Јахорини радити у пуном капацитету, те да ће комплетан вертикални транспорт са свим припадајућим стазама у дужини од 35 километара бити у функцији и спремно дочекати све скијаше и бордере.

- Осим тога, два нова ски вртића на платоу Пољице и код хотела "Бистрица", биће доступни свим узрастима, првенствено најмлађима. Тјубинг траке, које су само један од садржаја вртића, могу се користити за ски полигон, као и за санкање на гумама по пластичној подлози намијењеној за ту врсту активности - истакла је Черемиџићева.

Она је додала да је дужина тјубинг стаза око 100 метара на Пољицама и 70 метара код хотела "Бистрица", а заједно представљају одличан цјелогодишњи адреналински садржај.

Черемиџићева је истакла да су сви хотелски и приватни смјештајни капацитети за дане новогодишњих празника на Јахорини одавно резервисани, тако да више није могуће наћи смјештај на овој планини.

Олимпијски центар "Јахорина" у сарадњи са компанијом "М:тел" у новогодишњој ноћи организује концерт Жељка Јоксимовића на платоу испред хотела "Бистрица", гдје ће улаз бити бесплатан.

Извор: СРНА