latinica  ћирилица
30/12/2017 |  13:45 | Аутор: РТРС

У Македонији ухапшено 35 "плесачица" из Србије

Македонска полиција у овој години у више акција контроле незаконитог рада у угоститељским објектима на западу земље открила је 35 држављанки Србије које се сумњиче за могуће учешће у трговини људима или одавању проституцији.
Илустрација - Фото: илустрација
ИлустрацијаФото: илустрација

Дјевојке и жене откривене у контролама објеката, чији су власници Албанци, биле су старосне доби од 19 до 40 година и биле су ангажоване као пјевачице, плесачице или дружбенице гостију у локалима широм западне Македоније.

Портпарол Полицијске управе у Тетову Марјан Јосифовски рекао је данас да су у укупно 25 полицијских контрола локала у Полошком региону открили 53 македонске држављанке и 112 странкиња, међу којима су 65 биле из Албаније, 35 из Србије, осам са Косова и по једна из Црне Горе и Бугарске.

Према његовим ријечима, полицијске контроле имале су за циљ откривање страних држављанки које бораве непријављено, али и њихово могуће укључење у трговину људима или одавање проституцији.

Јософивски је истакао да су против већине њих поднијете адекватне пријаве и да су након извођења пред судију за прекршаје, по изреченој новчаној казни депортоване у матичне земље, а одређена им је и мјера забране уласка у Македонију од једне до пет година.

Портпарол Јосифовски је нагласио да се, у поређењу са периодом од прије пет или шест година, број откривених страних држављанки смањује, али да се мијења поријекло жена, будући да су раније углавном долазиле стране држављанке из Молдавије, Бугарске и Украјине, а сада највише из Албаније и Србије.

Извор: СРНА