latinica  ћирилица
30/12/2017 |  15:29 | Аутор: РТРС

Путин честита Вучићу, уз поруку о наставку рада на сарадњи

Предсједник Русије Владимир Путин честитао је Нову годину бројним свјетским лидерима, а међу њима и предсједнику Србије Александру Вучићу, којем поручује да у наредној години рачуна на то да ће бити настављен заједнички рад с циљем унапређења билатералне сарадње у свим областима, на корист оба народа.
Вучић и Путин (Фото: https://rs.sputniknews.com) -
Вучић и Путин (Фото: https://rs.sputniknews.com)

Како је објављено на сајту Кремља, руски лидер у поруци, у којој српском предсједнику честита Нову годину и Божић, такође наводи да очекује даљу сарадњу у циљу јачања регионалне стабилности и безбједности.

Путин је такође подсјетио на недавну посјету предсједника Србије Москви.

Вучић је боравио у посјети Русији од 18. до 20. децембра.

Путин, традиционално, сваке године упућује новогодишње честитке свјетским лидерим.

То је урадио и ове године, упутивши новогодишње поруке предсједнику САД Доналду Трампу, кинеском лидеру Си Ђинпингу, британској премијерки Терези Меј, немачкој канцеларки Ангели Меркел и предсједнику Франк Валтеру Штајнмајеру, турском предсједнику Реџепу Тајипу Ердогану.

Путинове честитике добили су, између осталих, и предсједник Француске Емануел Макрон, премијер Јапана Шинзо Абе, први човјек УН Антонио Гутереш, изралески премијер Бењамин Нетанијаху, предсједник Белорусије Александар Лукашенко, сиријски предсједник Башар ел Асад и други.

Извор: РТС, Танјуг