latinica  ћирилица
30/12/2017 |  15:38 ⇒ 31/12/2017 | 20:03 | Аутор: РТРС

Живот без родитеља - тешка свакодневница осмогодишњег дјечака из Братунца (ВИДЕО)

Како изгледа живот без родитеља? Осмогодишњем Миленку Павловићу из Факовића код Братунца умро је отац, а након тога мајка га је напустила. Данас живи сам са болесном и старом баком и води бригу о себи али и о домаћинству.
Дјечак Миленко Павловић - Фото: РТРС
Дјечак Миленко ПавловићФото: РТРС

Живот малог Миленка није мазио. Остао је без оца, мајка га је оставила, живи са баком а на плећа овог малишана спала је брига о кући, о стоци. Са само осам година, он мора да размишља како обезбједити огрев за зиму.

"Одем у шуму и довучем дрва. Кад научим градиво, помажем баки, цјепам дрва и храним козе", рекао је дјечак Миленко Павловић.

Много тога овај дјечак нема. Потребна му је помоћ добрих људи.

"Имамо 120 марака примања од социјалне помоћи и ниша више", изјавила је бака Стана Павловић.

Миленко и његова бака немају фрижидер, електрични шпорет, замрзивач, веш машину. То га не спречава, да у школу долази уредан, да буде редован и пажљив.

"Фино ради и фино учи, једино је примјетно да је оскудније обучен. Надам се да ће добити помоћ која му је потребна", истакла је учитељица Љиљана Јаковљевић.

"За Нову годину и за Божић желио бих да добијем нове чизме и патике", додао је Миленко.

Миленко практично није имао дјетинство, морао је да одрасте прије времена и ухвати су се у коштац са животним проблемима.

Позивају се сви људи добре воље да помогну дјечаку Миленку Павловићу уплатом на жиро рачун 562-009-80849412-27 (НЛБ Банка).