latinica  ћирилица
30/12/2017 |  16:16 ⇒ 21:00 | Аутор: РТРС

Приједор - бројни Дједа Мразеви били у акцијама даривања најмлађих (ВИДЕО)

Бројни Дједа Мразеви данас су у Приједору били у акцијама даривања најмлађих. Радници "Жељезница" ни ове године у Приједору нису прекинули традицију, већ су организовали подјелу новогодишњих пакетића за дјецу радника, уз незаобилазног Дједа Мраза и вожњу возом.
Дједа Мразови у Приједору - Фото: РТРС
Дједа Мразови у ПриједоруФото: РТРС

Велико срце, показали су приједорски мотористи, који су, обучени у Дједа Мразеве, дјеци на Педијатријском одјелу приједорске болнице, као и другим малишанима у Приједору, подијелили више од пет стотина новогодишњих пакетића.

Дјеца приједорских радника "Жељезница Републике Српске" и ову Нову годину памтиће по традиционалној подјели новогодишњих пакетића у возу. Дједа Мраз поклонима је обрадовао најмлађе, а за њих је организована и ванредна вожња до Омарске. 

"Врши се подјела на радним мјестима њихових родитеља, а то је воз. Интересантно је то зато што дјеца пролазе крај радионица, крај станица гдје њихови родитељи обављају своје радне задатке", рекао је предсједник Самосталног синдиката одржавања шинских возила "Жељезница Републике Српске" Горан Чамџић.

Овај дан посебан је за породицу Шумар, јер док су дјеца с мајком и Дједа Мразом била у купеу, отац је управљао возом. 

"Они су на то навикли, шта да кажем. Видим да су они радосни", истакао је машиновођа Бојан Шумар.

А велико срце показали су приједорски мотористи. Као Дједа Мразеви на моторима, стигли су до болничког педијатријског одјела и новогодишњим пакетићима обрадовали болесне малишане. 

"Ово ми је значило много, јер обожавам моторе и волим бајкере и све. Изненадила сам се",изјавила је Давида Мариновић. 

"Увијек значи неки поклон поготово нашој дјечици када су ту у болници да им олакшају њихове тегобе. Сваки поклон је драгоцјен. Иначе, ове године смо имали доста, доста добрих људи, хуманитараца", нагласила је педијатар ЈЗУ Болница "Др Младен Стојановић" др Звјездана Чавић Хргар.

Приједорски бајкери подијелили су више од 500 пакетића, прикупљених донацијама, али и личним срeдствима.

"Нестварно дјелује њихово изненађење, када виде Дједа Мраз са мотором, зауставља, вади из ове наше кесе, врећице, шта ко има. Мислим да им је то у животу доживљај за незаборав", додао је Славко Врућинић из Мото клуба "Отписани" Приједор,

Приједорски мотористи провозали су се кроз центар Приједора, гдје су најмлађим суграђанима подијелили поклоне, уз најљепше новогодишње жеље. Поручили су – не заборавите, ово су дани даривања!