latinica  ћирилица
30/12/2017 |  17:55 ⇒ 21:21 | Аутор: РТРС

Уређивачки колегијум "СРНЕ": Престати са увлачењем у дневнополитичке игре

Уређивачки колегијум Новинске агенције Републике Српске "СРНА" осуђује најновије покушаје Српске демократске странке /СДС/ да у своју двевнополитичку борбу увуче, како и сама ова странка признаје, једну од најзначајнијих институција Републике Српске.
СРНА - Фото: РТРС
СРНАФото: РТРС

СДС, која би требало да буде и српска и демократска, а чији су многи функционери и сами годинама након потписивања Дејтонског споразума били предмет прогона, морала би да разумије све опасности олаког и неаргументованог етикетирања било кога, а посебно институција и људи чији је рад потпуно јаван, као што је случај са Срном и њеним запосленим.

Уређивачки колегијум Срне подсјећа да ово није први пут да СДС у својој политичкој борби за власт жели као тему да наметне једину новинску агенцију Републике Српске, те још једном моли ову, али и све друге странке, да у своје политичке битке не увлаче ни Срну ни њене запослене, који су такође грађани Републике Српске чије би интересе требало да бране.

Срна не смије да постане жртва ситних политичких интереса било које партије, а као републичка агенција, која је кичма медијског тијела Републике Српске, остаје отворена за сарадњу са свима којима је приоритет добробит Републике и њених институција.

Извор: СРНА