latinica  ћирилица
30/12/2017 |  21:34 | Аутор: РТРС

Челси силан, Ливерпул довољно добар, Јунајтед клизи на табели

Манчестер јунајтед је пао на треће место на табели Премијер лиге, пошто није успео да победи, али ни да постигне погодак, против Саутемптона на Олд Трафорду.
Енглеска премијер лига (фото: www.footballgate.com) -
Енглеска премијер лига (фото: www.footballgate.com)

Оно што је можда и већи проблем у овом моменту од трећег ремија у низу за екипу Жозеа Мориња јесте озбиљна повреда главе Ромелуа Лукакуа.

Домаћи тим је, природно, био бољи ривал и поништен му је погодак због офсајда, а можда им и није досуђен једанаестерац, али утисак је да је Саутемптон заслужио бод на овом сусрету.

Прије него што је изнесен са терена са маском са кисеоником, Лукаку је пропустио спектакуларну прилику на самом старту сусрета, а добру ситуацију је имао и Џеси Лингард, који је управо и највише био разочаран што после играња руком Јошиде у казненом простору није досуђен једанаестерац.

Маурисио Пелегрино, тренер екипе са југа Енглеске, донио је неочекивану одлуку и са гола је склониио Фрејзера Форстера, а на његово мјесто је ставио Алекса Мекартија. Управо је овај чувар мреже два пута сјајно интервенисао, послије удараца Хуана Мате и Немање Матића.

На другом крају, Ворд-Прауз је одлично шутирао из слободног ударца, али је сјајно реаговао и Давид Де Хеа.

Челси је сада други тим Премијер лиге, пошто су "плавци" били бољи од Стоука. То делује као озбиљан еуфемизам, пошто су шампиони Енглеске испратили екипу Марка Хјуза са пет голова у мрежи. Стријелци су били Ридигер, Запакоста, Вилијан, Педро и Дринквотер.

Ливерпул је славио после преокрета у мечу са Лестером, а два гола постигао је сјајни Салах.

Евертон је изгубио први пут после доласка на Гудисон парк менаџера Сема Алардајса. Бољи од екипе "Биг Сема" био је Борнмут сјајног тренера Едија Хаја (2:1).

Свонси је коначно побиједио, и то екипу Вотфорда (2:1), која је у једном тренутку важила и за хит првенства Енглесе.

Али тим који то и даље јесте, невјероватни Бурнли, одиграо је меч без голова са Хадерсфилдом и и даље се налази при врху Премијер лиге.

Извор: РТС