latinica  ћирилица
31/12/2017 |  09:24 | Аутор: РТРС

Скот: Захтјев за дипломатски статус Центру у Нишу "није у реду"

Амерички амбасадор у Београду Кајл Скот изјавио да би Србија требало да буде "сумњичава" поводом захтјева о додјели дипломатског статуса Српско-руском хуманитарном центру у Нишу и оцијенио да такав захтјев "није у реду".

Скот је рекао да "бука око тог центра долази од оних који желе да ватрогасци обучени за пружање помоћи у ванредним ситуацијама добију дипломатски и територијални имунитет".

- То није нормално. И ми и руководство Србије би требало да се запитамо - зашто је то толико важно за Москву и зашто то захтијевају. Шта ми кажемо? У вези са овим Србија би требало да буде пажљива и сумњичава, јер тај захтјев није уреду - рекао је Скот за Блиц.

Он је поручио да ће САД наставити да буду сумњичаве и да се питају шта су крајњи циљеви за евентуално давање дипломатског статуса том центру.

Скот је истакао да "не види зашто би будућа војска Косова била пријетња већа него војске држава у региону", а на питање када ће Срби престати да се љуте на Американце амерички амбасадор је одговорио да је то "питање за Србе", а не за њега.

Извор: СРНА