latinica  ћирилица
31/12/2017 |  10:50 ⇒ 01/01/2018 | 08:29 | Аутор: РТРС

Званичници Српске честитали Нову годину (ВИДЕО)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик упутио је грађанима Српске новогодишњу честитку уз жељу да им Нова година буде успјешнија и донесе пуно здравља, среће, радости. Поручио је да ће у 2018. бити потребни, прије свега, слога и солидарност, а не подјеле.
Нова година - Фото: Guliver/Getty Images
Нова годинаФото: Guliver/Getty Images

"Институције Српске су стабилне, а економија се развија - то је обиљежило 2017. годину", поручио је предсједник Српске, у новогодишњој честитки.

Већ на почетку 2018. године, каже Додик, треба показати јединство и свечано прославити Дан Републике, како и доликује.

Предсједник Српске позвао је грађане да 2018. изађу на опште изборе и још једном потврде да је Српска демократско друштво, које поштује одлуке грађана.

- Република Српска је, прије свега, гаранција наше слободе, и зато је ми волимо и бранимо изнад свега, јер она је сигурно мјесто за живот нас и наших породица. Због тога, и у временима која долазе, нећемо пристати да њен положај и овлашћења буду доведени у питање - поручио је Додик.

Новогодишњу честитку грађанима Српске, у име Владе Српске и своје лично име, упутила је и премијерка Жељка Цвијановић, уз жељу да им Нова година донесе добро здравље, породичну срећу и професионалне успјехе.

"У години на измаку успјели смо преокренути многе процесе у позитивном правцу и створити претпоставке да Републику Српску у 2018. години додатно ојачамо на свим пољима. У наредном периоду Влада ће наставити да спроводи мјере које имају за циљ развој реалног сектора и привреде, као предуслова за стварање нових радних мјеста, а самим тим и повећања животног стандарда сваког грађанина", наводи се у новогодишњој честитки премијерке Српске.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић честитао је јуче грађанима Српске Нову годину, уз жељу да им 2018. донесе много среће, здравља и благостања.