latinica  ћирилица
31/12/2017 |  14:48 | Аутор: РТРС

Не возите под дејством алкохола!

Директор Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске Милија Радовић поводом предстојећих новогодишњих и божићних празника апеловао је на све возаче да не управљају возилима ако конзумирају алкохол.
Милија Радовић - Фото: СРНА
Милија РадовићФото: СРНА

Радовић је савјетовао возачима да повратак кући планирају таксијем или неком другом врстом превоза уколико намјеравају да конзумирају алкохол.

- Огроман је ризик сјести за волан под утицајем алкохола, па макар то биле двије-три чашице пића, јер онда постоји велика вјероватноћа да се деси саобраћајна незгода и да се весеље претвори у нешто што нико не би желио - упозорио је Радовић.

Он је рекао Срни да од 15. децембра траје републичка саобраћајно-превентивна кампања "Прослави одговорно! Ако мислиш пити, возач немој бити".

Радовић је подсјетио да ће ова акција трајати до 31. јануара с циљем да се укаже на опасности којима су изложени возачи и пјешаци, који под утицајем алкохола управљају возилима или се крећу коловозом.

У реализацију ове кампање укључени су Министарство саобраћаја и веза и Министарство унутрашњих послова Српске, Агенција за безбједност саобраћаја, Ауто-мото савез, 48 ауто-мото друштава и други.

Извор: СРНА