latinica  ћирилица
31/12/2017 |  17:11 ⇒ 17:15 | Аутор: РТРС

Миливојевић промашио пенал за побједу, Палас зауставио Ситијев низ

Фудбалери Кристал Паласа и Манчестер ситија одиграли су неријешено без голова у оквиру 21. кола Премијер лиге. Лука Миливојевић промашио је пенал у 92. минуту којим је могао да нанесе први пораз тиму из Манчестера ове сезоне.
Тренутак када Едерсон брани пенал Миливојевићу - Фото: РТС
Тренутак када Едерсон брани пенал МиливојевићуФото: РТС

Палас је одиграо веома коректну и дисциплиновану утакмицу против првопласиране екипе на табели и чак могао да поптуно изненади изабранике Пепа Гвардиоле и однесе побједу, али је трагичар био репрезентативац Србије Лука Миливојевић који није искористио једанаестерац у посљедњем минуту судијске надокнаде.

Већи проблем за лидера табеле од ремија могу бити повреде Жезуса и Де Брујнеа који су изнети са терена у 23. и 90. минуту меча.

Сити је имао већи посјед и број шанси, али не у мјери у којој је то радио током низа побједа у Премијер лиги.  Са друге стране домаћин се организовано бранио и стварао шансе из контри и прекида.

Кристал Палас није успио да нанесе први пораз тиму из Манчестера, али је ипак успио да прекине низ од 18 узастопних побејда Ситија ове сезоне у Премијер лиги.

Манчестер сити је упркос ремију првопласирана екипа на табели са 59 бодова, 14 више од Челсија који је други на табели. 

Палас је освојио 19 бод и заузима 17. место на табели Премијер лиге. 

У наредном колу Сити 2. јануара дочекује Вотфорд, док је Кристал Палас гост Саутемтона.

Извор: РТС