latinica  ћирилица
31/12/2017 |  17:39 ⇒ 20:46 | Аутор: РТРС

Дочек Нове године у региону (ВИДЕО)

Централни догађај дочека нове године на отвореном у Сарајеву је концерт Здравка Чолића. Очекује се велики број посјетилаца, а према незваничним подацима кантоналне Туристичке заједнице, у граду ће током новогодишњих празника, боравити око 100.000 туриста.
Дочек Нове године у региону - Фото: РТРС
Дочек Нове године у регионуФото: РТРС

А све више туриста као своју новогодишњу дестинацију бира градове из региона. Највеће интересовање ове године је за Београд, Загреб и Будву.

Процјењује се да ће Нову годину у Београду дочекати 20 одсто више туриста него што их је било прошле године, a на дочеку на отвореном, испред Народне скупштине, очекује се око 100 000 посјетилаца. Забављаће их Балканика, Рибља чорба и Аца Лукас. На истој бини синоћ су наступали Зана, Ван Гог и Жељко Јоксимовић. Платоу испред бине моћи ће да се приступи кроз седам улаза, између бетонских блокада којима је центар Београда претворен у једну велику пјешачку зону. На овим улазима полиција ће контролисати шта се уноси. Забрањено је уношење било каквог пића у стакленим флашама, а одузимаће се и пиротехничка средства. Ове баријере остаће на улицама до 14. јануара. Туристи, који су у Београд стигли углавном из околних земаља, одушевљени понудом у главном граду Србије.

Све више туриста долази и у Загреб, који из године у годину биљежи рекордан број долазака за вријеме божићних и новогодишњих празника, а већ двије године за редом главни град Хрватске носи епитет најљепшег адвента у Европи. Централна манифестација у новогодишњој ноћи биће организована на Тргу бана Јелачића, а главна звијезда вечери биће Дорис Драговић. У најпознатијој хрватској туристичкој дестинацији, Дубровнику, госте ће, на култном Страдуну, забављати Дино Мерлин. Велика журка очекује се и ове године у црногорској Будви. Програм траје чак четири дана. Прекјуче су наступали САРС и Хладно Пиво, јуче Бајага и инструктори, вечерас госте ће забављати Бијело Дугме, а програм се завршава сутра, наступима хрватског бенда Елементал и сарајевске Дубиозе Колектив.

Временска прогноза иде на руку, како посјетиоцима прославе на отвореном у Будви, тако и у бројним другим градовима у земљама бивше Југославије, који организују дочеке на отвореном, јер падавина не би требало да буде.