latinica  ћирилица
31/12/2017 |  17:44 ⇒ 21:03 | Аутор: РТРС

Посљедњег дана 2017. године на Јахорини три пута већи број скијаша (ВИДЕО)

Посљедњег дана 2017. године, у односу на исти датум 2016. године на Јахорини три пута већи број скијаша. Процјењује се да је удвостручен и број туриста који ће 2018. године дочекати на олимпијској планини, тим прије што ће ноћас, испред хотела Бистрица концерт одржати Жељко Јоксимовић. Исплативост улагања у стазе и осњежавање домаћи и туристи из региона потврдили су и данас, за скијаше, ужитак без мане.
Јахорина - Фото: РТРС
ЈахоринаФото: РТРС

Слоган "Никад боља зима" данас је потврђен! Јуче је квалитет јахоринских стаза провјерило чак три хиљаде скијаша, а на исти датум прошле године били смо задовољни са 9 стотина. Да може и боље, увјеравају из менаџмента Олимпијског центра.

"И даље ћемо инвестирати и ослушкивати потребе скијаша. Завршити систем осњежавања, паркиралишта, уредити нове стазе", навео је директор ОЦ Јахорина Дејан Љевнајић.

"Инвеститори се већ полако јављају", рекао је предсједник Надзорног одбора ОЦ Јахорина Недељко Елек.

Улгања Владе Републике Српске у Олимпијски центар премашила су 50 милиона марака, а сада су на потезу менаџмент и локалне заједнице наслоњене на Јахорину да доведу нове инвеститоре.

"Очекујемо да пореска давања утичу на развој општине Пале", истакао је начелник општине Пале Бошко Југовић.

Задовољан гост ипак је најважнији, а данас смо само такве и сусретали.

Исплатио се труд уложен у маркетинг и промоцију планине уочи сезоне, али и напори да се током сезоне обезбједи добра забава.

"Позивам све који се још нису одлучили да дођу на Јахорину, гарантујемо добру забаву", поручио је директор ТО Источно Сарајево Игор Тошић.

А након најлуђе ноћи и добро скијање за госте, али и за домаћине. Од 3. јануара свакодневно бесплатан превоз за заинтересоване основце и средњошколце, гдје их чека и бесплатна ски карта. Град је обезбједио новац за двије линије, са Сокоца, односно из Источног Новог Сарајева, преко Пала ка Јахорини.