latinica  ћирилица
31/12/2017 |  17:54 ⇒ 01/01/2018 | 09:32 | Аутор: РТРС

Република Српска слави улазак у Нову годину (ВИДЕО)

У Републици Српској све је спремно за прославу Нове године.
Бањалука - Нова година - Фото: РТРС
Бањалука - Нова годинаФото: РТРС

Испраћа Бањалука 2017. годину и радује се 2018. години званично од синоћ, када је великим концертом Иване Петерс и Сергеја Ћетоквића почело тродневно славље.

А ако је судити по гужви са тог концерта онда ће вечерас Трг Крајине бити мали да прими све оне који желе уживати уз Лукијана Ивановића, Николу Роквића и Лексингтон бенд, који ће Бањалучанима први пожељети срећну Нову годину.

Корисна информације је и да ће вријеме послужити, јер температура неће падати испод два степена. И најмлађи су имали свој програм. Пјесмом, плесом и игром уз симболично одбројавање у подне, већ су упловили у 2018. годину.

Уз Нову годину, зна се, иду и жеље, али и сумирање оне старе. Неки ће је дочекати у кафићима, неки на отвореном, велики дио свакако у својим домовима.

Уз Трг и бројни угоститељски објекти вечерас ће угостити неке од највећих регионалних звијезда. Да је добар провод неопходно поновити одавно је познато, па је у Бањалуци због тога организована и реприза Нове године.

Сутра навече, Бањалучане и туристе ће забављати Џенан Лончаревић и Тони Цетински. Подсјећамо, у новогодишњој ноћи таксисти имају дупле тарифе, а у Бањалуци вечерас функционише јавни превоз и то потпуно бесплатно.

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић упутио је јуче новогодишњу честитку грађанима Бањалуке, уз обећање да ће градске власти учинити све што је у њиховој моћи да и у наредној години од овог града направе лијепо и угодно мјесто за живот.

За разлику од Бањалуке, у шест општина Источног Сарајева нема организованог дочека Нове године. Нова година ће  прославити у многобројним угоститељским објектима, али и у кућном амбијенту. У угоститељским објектима мјеста су углавном распродата, али има и оних у којима ће улаз бити слободан. И грађани Источног Сарајева од Нове године очекују да буде боља и успјешнија од ове.

И Бијељина у Нову годину улази без организованог дочека. Ипак, за бројне госте богата је понуда у кафићима, ресторанима и хотелима гдје се цијене крећу од 20 до 100 марака. Ипак, највише је оних који ће ово вече провести у породичној атмосфери.

Увелико се осјети празнична атмосфера и у Приједору. Дочек је организован и у ресторанима, клубовима и дискотекама, али и на отвореном. На малом градском тргу Приједорчане ће забављати ,"Беца Фантастик"' са музичком групом. Ипак, већина Приједорчана нову годину дочекује у кућном амбијенту.

A на југу Српске, вечерас у организацији градске управе на градском тргу у Требињу дружење уз добру музику и, а шта друго - него добро херецговачко вино. 

 Све оне којима не смета хладно вријеме забављаће требињска рок група "Кругови у житу" и београдски "Бла бла бенд". 
Много је гостију у Требиње и за ове новогодишње празнике дошло из других крајева Српске, али и из Србије , Црне Горе, али и других земаља. Много је жеља , нада и очекивања за нову 2018. годину. А за оне који не желе дочек на отвореном, за добру понуду побринули су се угоститељи у Требињу. Једно је сигурно - весеља неће недостајати.

У Добоју нема организованог дочека, па се судећи по најавама весеље спрема у хотелима и ресторанима, гдје су Добојлије новогодишњу улазницу већ одавно морали да резервишу. Изостала су звучна имена из свијета музике. Дакле, 2017. није донијела баш много добрих ствари Добојлијама, па се надају бољој наредној години.

Организовани дочек на отвореном, у Зворнику ће изостати, а средства која би била потрошена, биће преусмјерена у хуманитарне сврхе. Мјесто прославе најлуђе ноћи диктираће кућни буџет, планови и угоститељска понуда. Угоститељи су се потрудили да припреме квалитетан програм, а резервације у кафићима и дискотекама износе од 20 до 40 марака. Цијене су нешто веће у ексклузивнијим ресторанима и хотелима. Стару годину, највише Зворничана, испратиће у кругу породице и пријатеља у својим домовима, док ће млађи Нову годину дочекати у кафићима, клубовима, дискотекама и ресторанима.

И у Брчком је све спремно за дочек најлуђе ноћи. Брчаци ће славити уз концерт Жељка Самарџића на Тргу младих у центру града.  Већина Брчака је већ резервисала мјесто у неком од градских локала. И за све њих је новогодишњи концерт, истичу, неизоставан дио ноћашњег плана. 

Сви у наредну годину улазе са порукама оптимизма, наде и љубави.