latinica  ћирилица
01/01/2018 |  11:11 ⇒ 11:28 | Аутор: РТРС

Књига из 19. вијека предсказала будућност? Ко је био Барон Трамп?

Серија романа из касног 19. вијека, која описује доживљаје дјечака по имену Барон Трамп, подигла је велику прашину на друштвеним мрежама.
Књига из 1890. описује авантуре младог Барона Трампа - Фото: Screenshot/YouTube
Књига из 1890. описује авантуре младог Барона ТрампаФото: Screenshot/YouTube

Аутор романа "Чудесно подземно путовање Барона Трампа", адвокат Ингерсол Локвуд, у свом дјелу спомиње и дјечаковог помоћника Дона, чије су име многи повезали са америчким предсједником Доналдом Трампом.

Пуно име мушкарца је Дон Константино Бартоломео Стрефолофидгегуанеријусфум, што значи да је дон само титула, али кориснике друштвених мрежа свакако не престају да забављају теорије завјера које су у међувремену почеле да се појављују.

Сличности се такође не задржавају само на Трамповом имену и имену његовог сина Барона, пише "Њузвик" .

Барон је богати младић, а његов отац - "Господар свих господара" - инспирише га да из Дворца Трамп отпутује у Русију, гдје проналази портал који му омогућава путовање у друге земље.

Локвуд је такође аутор памфлета из 1896. године по имену "Посљедњи предсједник" који показује занимљиве паралеле са данашњим временом.

Радња се одвија у Њујорку, у којем влада пометња због једног кандидата на предсједничким изборима. Побједу аутсајдера који живи на Петој Авенији (истој улици у којој се налази Трампова кула) нико није очекивао, а вијест о томе изазвала је велику пометњу у друштву.

Извор: Б92