latinica  ћирилица
01/01/2018 |  12:04 ⇒ 13:32 | Аутор: РТРС

Дочек 2018. у региону: Незаборавне прославе у Београду и Новом Саду (ВИДЕО)

Незабораван дочек Нове 2018. године у свим већим градовима региона. На градским трговима и улицама наступале су највеће регионалне звијезде, а лијепо вријеме, без падавина, на прославе је измамило стотине хиљада људи.
Прослава у Новом Саду (Фото: Танјуг) -
Прослава у Новом Саду (Фото: Танјуг)

Дочеци на отвореном организовани су и у свим већим градовима Србије. Највише посјетилаца било је у Београду, гдје су на тргу испред Народне скупштине окупљене у нову годину увели Балканика, Рибља чорба и Аца Лукас.

Највећи ватрометни спектакл виђен је у Новом Саду, а осмислили су га принц Ђорђе Карађорђевић и амерички пиротехнички експерт Мајк Нокс. На три локације у граду наступало је више од 50 извођа, а највише посјетилаца било је на Тргу републике, гдје су наступали Дарко Рундек, Плави орекстар и САРС.

Осим Београда и Новог Сада, традиционално, највише гостију у новогодишњој ноћи било је у хотелима на Златибору, Копаонику и на Тари, а на Златибору је, на Краљевом тргу, наступала Јелена Томашевић.

Весело је било и свим већим градовима у Хрватској. Програми су организовани на неколико локација у Загребу, а највише људи окупило се на Тргу бана Јелачића, гдје су уживали у наступу Дорис Драговић и бенда, Тончија Хуљића и групу Ватра.

На дубровачком Страдуну госте је забављао Дино Мерлин, а након новогодишње честитке и ватромета, посјетиоци су заплесали валцер. Велики број грађана нову годину дочекао је на отвореном и у Сплиту, Осијеку, Ријеци.

У Црној Гори највеселије је, традиционално било у Будви, гдје је спектакуларни концерт одржала група Бијело Дугме.