latinica  ћирилица
01/01/2018 |  14:00 ⇒ 20:32 | Аутор: РТРС

Улица отвореног срца - помоћ најугроженијој дјеци (ВИДЕО/ФОТО)

Тачно у подне, Улицу отвореног срца отворио је градоначелник Београда Синиша Мали, који је свима пожелио срећу, успјех и здравље у 2018. години.
Улица отвореног срца - Београд - Фото: РТРС
Улица отвореног срца - БеоградФото: РТРС

У Светогорској улици у Београду данас је отворена традиционална манифестација "Улица отвореног срца" која је окупила више хиљада Београђана, прије свега малишана којим је највише и намијењена.

Манифестацију је отворио градоначелник Београда Синиша Мали, који је рекао да вјерује да ће Београд и данас показати хуманост јер је цијели приход од манифестације намијењен лијечењу дјеце.

Он је рекао да га посебно радује што су ноћас, одмах након поноћи, у београдским породилиштима рођене четири бебе.

"То говори колико смо на добром путу да направимо нови Београд", додао је он.

Улица отвореног срва (Фото: РТРС)

На платоу испред "Атељеа 212" посјетиоце манифестације су пјесмом поздравили малишани београдског хора "Чаролија", али и њихови родитељи окупљени у хор, као и Јана и Ирина, српске представнице на дјечијој Евровизији 2017. године.

Манифестацији су присуствовеле многе јавне личности, међу којим је министар спољних послова Србије Ивица Дачић.

Хуманитарна манифестација "Улица отвореног срца" установљена је прије четири деценије.

Ове године "Улица отвореног срца" је посвећена пројекту "Доктори кловнови", који је 2003. године покренула организација "Мост живота", а званично га је одобрило Министарство здравља Србије.

Куповином и ношењем "кловновског носа", које носе волонтери и хуманитарни радници, свако постаје дио хуманитарне акције и даје прилог за лијечење болесних малишана у здравственим установама у Београду.

Извор: Срна