latinica  ћирилица
01/01/2018 |  15:36 ⇒ 19:32 | Аутор: РТРС

Руси савјетују Кима: Пусти дугме, отвори шампањац

Замјеник предсједника Савјета Руске федерације за одбрану и безбједност Франц Клинцевич посавјетовао је Ким Џонг Уна да нуклеарно дугме замијени боцом шампањца.
Шампањац (илустрација) -
Шампањац (илустрација)

Руски сенатор сматра исправним учешће спортиста Сјеверне Кореје на Олимпијади у Јужној Кореји.

- Мислим да ће у овом случају бити у потпуности реализована девиза савременог олимпијског покрета "О, спорту, ти си свијет", коју је саопштио оснивач Пјер де Кубертен, рекао је Клинцевич новинарима.

- Што се тиче нуклеарног програма Сјеверне Кореје, став Русије остаје непромијењен: ми предлажемо њеном лидеру Ким Џонг Уну да замијени сто са нуклеарним дугметом за боцу шампањца, која ће посебно бити у складу са новогодишњим празником, саопштила је прес-служба руског парламентарца.

У новогодишњем говору, емитованом на државној телевизији, Ким је рекао да је Сјеверна Кореја постигла историјски подухват "попуњавањем'' својих нуклеарних снага наводећи да он има "нуклеарно дугме" на свом столу.

- САД би требало да знају да је дугме за нуклеарно наоружање на мом столу. Цијела САД је у домету нашег нуклераног наоружања. САД никада не могу да започну рат против мене и наше земље, рекао је Ким.

Раније је лидер Сјеверне Кореје Ким Џонг Ун позвао на почетак масовне производње интерконтиненталних балистичких ракета. У новогодишњем обраћању које је преносила национална телевизија Сјеверне Кореје он је саопштио да ће Пјонгјанг послати своју националну репрезентацију на зимске Олимпијске игре које ће се у фебруару одржати код његовог јужног сусједа.

Извор: Спутњик