latinica  ћирилица
02/01/2018 |  12:24 | Аутор: РТРС

За Божић натпросјечно топло

У Републици Српској за Божић се очекује натпросјечно топло вријеме за ово доба године - суво, промјењиво облачно и уз сунчане интервале, рекао је начелник Метеоролошког одјељења Републичког хидрометеоролошког завода Драшко Рудан.


У суботу, 6. јануара, на Бадњи дан, ујутро очекује се промјењиво облачно вријеме са мјестимичном маглом око ријека и по котлинама, а током дана умјерено облачно и пријатно топло уз сунчане интервале. У Херцеговини и на југозападу Крајине понегдје је могућа слаба киша.

"Јутарња температура ваздуха биће од три до осам степени Целзијусових, у вишим предјелима од један степен, а највиша дневна од девет до 15, у вишим предјелима од пет степени Целзијусових", рекао је Рудан.

У петак, 5. јануара у јутарњим часовима у Херецеговини се може очекивати умјерено облачно, а у осталим крајевима претежно облачно вријеме, понегдје тмурно и магловито.

Током дана биће топлије уз сунчане интервале, а на крајњем југозападу могућа је слаба киша понегдје. Највиша дневна температура ваздуха биће од осам до 14 степени, у вишим предјелима од четири степена Целзијусова.

"У четвртак, 4. јануара током дана и поподне задржаће се претежно облачно и суво вријеме, уз могуће краће сунчане интервале. Највиша дневна температура ваздуха биће од пет до 12 степени Целзијусових, у вишим предјелима од два степена Целзијусова", навео је Рудан.

Он је за сутра најавио мало до умјерено облачно вријеме са сунчаним интервалима, уз постепено наоблачење које ће до вечери донијети падавине, прво у сјеверне крајеве.

"У Српској ће данас бити претежно облачно и хладније вријеме са кишом и сусњежицом, а у планинама и са снијегом. Крајем дана и током ноћи очекује се престанак падавина и дјелимично разведравање. Највиша дневна температура ваздуха од четири до 10 степени Целзијусових, у вишим предјелима око један степен, поподне и увече постепено хладније", навео је Рудан.