latinica  ћирилица
02/01/2018 |  14:23 | Аутор: РТРС

Вулин: Небо изнад Србије сигурно и заштићено

Министар одбране Србије Александар Вулин поручио је да Војска Србије има довољно технике и људи да небо изнад Србије буде сигурно и заштићено сваког тренутка.
Александар Вулин - Фото: СРНА
Александар ВулинФото: СРНА

"Ваздухопловство и противваздухопловна одбрана Србије нису били у бољем стању од времена НАТО агресије и Војска Србије никада није имала већи број оспособљених ваздухоплова", рекао је Вулин новинарима на војном аеродрому Батајница.

Вулин је са начелником Генералштаба Војске Србије Љубишом Диковићем посјетио припаднике дежурних снага противваздушне одбране на Батајници који су на "миговима 29" извели показну вјежбу летења у случају узбуне.

Он је истакао да је у оквиру Војно-техничког споразума са Русијом у току друга фаза ремонтовања "мигова", која се одвија према плану.

Када је ријеч о "ловцима" који су оспособљени да лете, Вулин је навео да тренутно може да се рачуна на три "мига 29" и три "мига 21", као и неколико "орлова".

Вулин је изразио наду да ће Војска Србије ову годину крунисати набавком шест нових вишенамјенских хеликоптера "ми - 17", додавши да су у току разговори са руском страном о конфигурацији ваздухоплова који су потребни Србији.

Извор: Срна