latinica  ћирилица
02/01/2018 |  15:13 ⇒ 18:21 | Аутор: РТРС

У новој години у Дистрикту Брчко скупља електрична енергија (ВИДЕО)

У новој години у Дистрикту Брчко скупља електрична енергија. Домаћинства ће киловат час плаћати скупље за 7,6 одсто, док ће комерцијалним купцима струја бити скупља за четири, односно три одсто.
Струја - Фото: РТРС
СтрујаФото: РТРС

У односу на децембар износи на рачунима за јануар биће већи, у просјеку, за три марке. Становници дистрикта негодују због поскупљења.

У Јавном комуналном предузећу дистиркта Брчко, кажу да је реално поскуљење требало да износи 24 одсто. Струја је кажу берзанска роба, али главну ријеч дала је Регулаторна агенција. 

"Они су донијели одлуку по коме домаћинствима се повећава просјечна продјане цијена ел. Енергије за 7,6%, а оталим купцима четири одсто, као и напонском нивоу то они мали купци, трговине и занатске радње за три одсто", рекао је шеф електродистрибуције ЈКП, дистиркта Брчко Армин Драпић.

Градоначелник дистиркта Брчко Синиша Милић, поручује, захваљујући разумијевању Електропривреде, ресорног министарства и Владе Републике Српске, грађани Брчког имаће јефитнију струју. 

"Ми да нисмо успјели издејствовати, овакву цијену електричне нергије набавну од стране, Електропривреде Републике Српске, вјерујте би да пускупљење вјероватно било и преко 20 %", истакао је градоначелник дистиркта Брчко Синиша Милић.

Према најавама из Дистрикта, Управни одбор Јавног комуналног предузећа, донијеће одлуку и о поскупљењу индустријске електричне енергије од осам одсто, као и три одсто за уличну расвјету.