latinica  ћирилица
02/01/2018 |  21:17 | Аутор: РТРС

Хејли: САД ускраћују помоћ Пакистану од 225 милиона долара

Америчка амбасадорка у УН Ники Хејли изјавила је данас да ће САД ускратити Пакистану помоћ у вриједности од 225 милиона долара због, како тврди, неуспјеха те земље да у потпуности сарађује у борби САД против тероризма.
Ники Хејли (фото: Спутњик) -
Ники Хејли (фото: Спутњик)

"Администрација задржава 225 милиона долара помоћи Пакистану. За то постоје јасни разлози. Пакистан је играо двоструку игру годинама", рекла је Хејли новинарима у сједишту УН.

Она је оптужила Пакистан да понекад сарађује са САД, а пружа уточиште терористима који нападају америчке војнике у Авганистану, пренио је Ројтерс.

"Та игра ниије прихватљива овој администрацији. Очекујемо далеко више сарадње од Пакистана у борби против тероризма", поручила је Хејли.

Амерички предсједник Доналд Трамп оцијенио је недавно да је "глупо" што су Сједињене Државе за посљедњих 15 година дале Пакистану помоћ у вредности више од 33 милијарде долара, а да ништа нису добиле за узврат и обећао да ће обуставити ту помоћ.

"Они пружају сигурно уточиште терористима које јуримо у Авганинстану, уз малу помоћ. Нема више!", написао је Трамп на свом Твитер налогу.

Извор: Танјуг