latinica  ћирилица
03/01/2018 |  09:21 ⇒ 09:56 | Аутор: РТРС

Бањалука - Пијани Словенци демолирали просторије Студентског дома

Бурно славље групе туриста из Словеније, који су за дочек Нове године били смјештени у четврти павиљон Студентског центра "Никола Тесла" у Бањалуци, завршило се уништеним инвентаром у новоизграђеном студентском објекту. Они су били смјештени у комерцијалне собе у најновијем павиљону, које се иначе гостима издају по цијени хостелских соба.
Словенци демолирали студентски дом - Фото: nezavisne novine
Словенци демолирали студентски домФото: nezavisne novine

 

Група словеначких туриста стигла је пред прославу Нове године, а на њихово бахато понашање пожалили су се студенти, који су слушали, али и гледали њихово иживљавање на дјелу.

"Ово је срамота. Ако су дошли овдје у провод треба им ставити до знања да не могу радити шта хоће. Нама станарима се скреће пажња на гласнију музику или да тише причамо ако се касно ноћу сакупимо код неког у соби, док су они цијелу ноћ урлали као животиње. Лупање инвентара је превршило сваку мјеру", испричала је једна студенткиња. Истиче да су јој колеге рекле да је чак долазило и до њиховог сукоба са студентима који су за празнике остали у дому.

"Био сам код куће, али ме дјевојка која је остала у дому звала више пута дневно и жалила се како је ометају, лупају на врата и лумпују по цијели дан. У свој овој гужви са студентима само нам је недостајало још да нам ту удобно смјесте неке олоше", испричао нам је студент.

Из Управе Студентског центра јуче нису одговарали на позиве нити поруке, док су представници Уније студената Републике Српске и Студентског парламента УНИБЛ били на путу и, како кажу, о инциденту Словенаца у дому читали су само на друштвеним мрежама.

На фотографијама које су студенти објављивали јасно се види колико је далеко отишло њихово пијанчење јер су чак и врата од собе поломили. Студенти кажу да су и у граду примијетили да су пијани Словенци насртали и на дјевојке.

Остоја Барашин, в.д. директора Туристичке организације Бањалуке, рекао је јуче да они само врше промоцију и посредовање, док комерцијалне уговоре раде директно пружаоци услуга и агенције, а у овом случају Студентски центар.

Извор: Независне новине