latinica  ћирилица
03/01/2018 |  10:59 ⇒ 12:44 | Аутор: РТРС

Дјед Мраз у Требињу даровао крв (ВИДЕО)

Требињску Службу за трансфузијску медицину посјетио је Дјед Мраз који, према традицији, трећег дана нове године дарује крв. Дјед Мраз је уједно и први, регистровани добровољни давалац крви у 2018. години.
Требиње: Дјед Мраз даровао крв - Фото: РТРС
Требиње: Дјед Мраз даровао крвФото: РТРС

Са жељом да подстакне и друге на ово хумано дјело, Дјед Мраз је искористио паузу између новогодишњих и божићних празника и добровољно даровао крв.

"Ове капи крви су јако драгоцјене за некога. Апелујем и на све друге хумане људе да дарују своју крв, да пробуде хуманост у себи ако су у могућности.", каже Дјед Мраз.

Служба за трансфузијску медицину у Требињу је јединствено мјесто у региону по томе што Дјед Мраз, несвакидашњим и хуманим гестом, наговјештава и успјешну годину у добровољаном давалаштву крви. Током прошле године у Требињу је организовано чак 59 акција добровољног даровања.

Драган Шаренац, начелник Службе за транфузијску медицину у овом граду, истиче да, када може Дједа Мраз, могу и други да дарују крв, чиме ће се повећати породица најхуманијих људи.

У Служби за трансфузијску медицину У Требињу, која постоји већ 51 годину, 2017. била је рекордна у добровољном давалаштву крви. Прикупљено је 2.291 јединица крви чиме се наставља тренд све успјешнијег добровољног давалаштва.