latinica  ћирилица
03/01/2018 |  12:36 ⇒ 17:43 | Аутор: РТРС

Прва СДС: Напади на удружења су напади на Српску и њене темеље

Представници Прве Српске демократске странке СДС/ и Удружења "Част отаџбине" разговарали су на састанку у Београду о иступима појединих представника Српске демократске странке /СДС/ и њиховим, како су истакли, нападима на ствараоце Републике Српске, некадашње генерале, официре и борце војске и полиције.
Функционери Прве СДС са представницима Удружења “Част отаџбине“ - Фото: РТРС
Функционери Прве СДС са представницима Удружења “Част отаџбине“Фото: РТРС

Замјеник предсједника Прве СДС Гојко Кличковић истиче да су напади на удружења, која окупљају кључне људе који су водили рат да би сачували Републику Српску, напад на Српску и њене темеље.

"Бојим се да би то отишло у крајност уколико не би реаговали. Ја заиста желим да кажем да је оно што сада у Сарајеву ради, било да га назовем сарајевски СДС или не знам како, срамотно и да то никада СДС није радио, нити ће икада радити. СДС је и они тамо и ови овамо само да нема руководства које тренутно води СДС у Сарајеву и људи који само гледају на себе и на своја мјеста“, рекао је Кличковић.

Он је навео да су посљедњих дана бјесомучно нападани ствараоци Републике Српске, од генерала и официра до полицијских генерала и командира и команданата.

"Не знам шта све неће нападати, вјероватно из жеље да се домогну власти на којој су и сада. Вјероватно им је лијепо и удобно се тамо осјећају и лијепо живе, а не могу и не знају да цијене оно што су они које нападају радили за њих", каже Кличковић.

Родољуб Анђић, предсједник Удружења “Част отаџбине“ је оцијенио да не треба коментарисати људе који нападају патриотска удружења и странке, које бране Републику Српску прво у рату, а данас у миру.

“Ти људи, или су плаћени, или су уцијењени и не смију да кажу оно што мисле. Трећа могућност је и да су добили новац од донатора, као што је Сорош, јер овако радити против Републике Срспке је чин издаје“, нагласио је Анђић.