X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
03/01/2018 |  12:47 | Аутор: РТРС

Лукач похвалио храбре, пожртвоване и хумане полицајце

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач похвалио је полицајце Раденка Цвјетковића, Сифета Окића, Касима Бегановића и Слађана Дачића, који су протеклих дана несебично и храбро спасили пет људских живота, показујући хуманост и пожртвованост.
Драган Лукач - Фото: РТРС
Драган ЛукачФото: РТРС

Службеници Полицијске станице Добој два Раденко Цвјетковић и Сифет Окић су 1. јануара у 20.35 часова из Спрече извукли три лица, која су претходно слетјела у ову ријеку путничким моторним возилом, саопштено је из МУП-а Српске.

Службеник Полицијске станице Градишка Касим Бегановић је истог дана у 21.45 часова из ријеке Саве извукао Г.Ђ. и спасио га од сигурне смрти.

Службеник Управе за обезбјеђење личности и објеката Бањалука Слађан Дачић је 2. јануара, када није био на дужности, у 00.15 часова скочио у ријеку Сану и извукао из воде Н.М, који је претходно скочио са моста у Приједору.

У саопштењу МУП-а се истиче да су ови полицијски службеници тиме показали да, без обзира да ли су на дужности или не, и не размишљајући о вјерској и националној припадности, спремни жртвовати своје животе како би спасили друге, због чега заслужују сваку похвалу.

Извор: Срна