latinica  ћирилица
03/01/2018 |  14:13 | Аутор: РТРС

Гал Гадот најплаћенија глумица у 2017. години

Захваљујући ангажманима у филмовима "Wonder Wоmаn" и "Јustice Leaguе", Израелка Гал Гадот доспјела је на врх Форбсове листе најплаћенијих глумица у 2017. години.
Гал Гадот - Фото: Screenshot
Гал ГадотФото: Screenshot

Атрактивна Гадот је улогом чудесне жене y филмовима у којима је глумила донијела зараду од 1,4 милијарде долара. Израелка је такође трећа најплаћенија глумица по улози, према најновијем извјештају Форбса.

"Осјећам како сам добила могућност да дјевојкама, дјевојчицама и женама будем узор кроз улогу снажне, активне, позитивне, сaосјећајне и њежне жене. Мислим да је то веома важно", казала је 32-годишња Гадот за US Wееkly.

Њена херојска улога амазонске ратнице срушила је све рекорде. "Wоnder Wоman" редитељице Пети Џекинс постао је најпродаванији филм свих времена који је режирала жена.

Занимљиво је како су први пут од 1958. три најпродаванија америчка филма прошле године имала жене за главне улоге. "Wондер Wоман" је трећи на листи, а испред њега су "Тhe Last Jedi" и "Beauty аnd The Bеаsт".

Испред Гадот на Форбсовој листи најплаћенијих налазе се глумци Двејн Џонсон и Вин Диесел.

Нјих двојица су глумили у "Fate оf the Furious", осмом дијелу "Fast and Furious" франшизе. Остали најплаћенији глумци и глумице на листи су Ема Вотсон, Џони Деп, Дејси Ридли, Том Холанд, Крис Прат, ЦКрис Хемсворт и многи други.

Гадот се већ припрема за наставак "Wоnder Wоman" који ћемо имати прилику гледати 2019. године. У улози жене са супермоћима, она ће се појавити и у филму "Flashpoint" 2020. године.

Извор: Независне новине